school voor toekomst

Janita
Terug naar mijn roots. Dat overkwam me toen ik uitgenodigd werd op de NHL in Leeuwarden. Mijn 'oude' school waar ik heb leren lesgeven. Wat een geweldige ervaring om weer door de gangen te lopen, de school te ruiken en te ervaren dat er nog niets veranderd is. Nou ja, niets. Het gebouw is wat moderner geworden, de lokalen zijn gepimpt en er hangen mooie teksten aan de muur. Maar toch...het school-gevoel was nog steeds hetzelfde.

Lees meer

Probleemkinderen doorschuiven

Janita
Afgelopen week luisterde ik naar het journaal toen ik in mijn auto zat op weg naar een klan. Ineens hoorde ik het bericht "scholen schuiven nog steeds probleemleerlingen door". Ik wist niet wat ik hoorde, mijn maag draaide zich om. Probleemleerlingen. Huh?! Wie zijn dat en waarom moeten we ervan af?

Lees meer

ik leer door te doen

Janita
Iedereen die in het onderwijs werkt weet dat het drukke weken voor de grote schoolvakantie zijn aangebroken. De rapporten worden klaargemaakt, ouderavonden gepland en tussen de bedrijven door worden de lokalen schoongemaakt. Als moeder ervaar ik dezelfde drukte...

Lees meer

Nog 2 nachtjes slapen...

Janita
De ontwikkelingen rondom onze jongste zoon (=hoogbegaafde onderpresteerder) gaan voorspoedig. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo tot een nieuwsgierig en leergierig kind van 8 jaar. Als moeder kun je daar alleen maar van genieten. En dat doe ik.  De ontdekkist was dé gouden greep voor hem.

Lees meer

Boekje van eigen deeg

Janita
Een prachtige zonnige woensdagmiddag, het is bijna twee uur. Ik ben in Zwolle om mijn bijdrage te leveren aan Operation Education. Vandaag gaan we het hebben over creativiteit in het onderwijs. Ik heb een speedbrainstorm voorbereid, dus de tekenrol, stiften en wasco zitten in mijn tas....te popelen om aan het werk gezet te worden.

Lees meer

over mysterieuze wonderpennen

Janita
Er gebeurt veel in Cuno zijn leventje. Hij verandert en dat heeft hijzelf drommels goed door.In zijn ogen gaat het ook te snel. Hij slaapt weer slecht, komt vaak even naar beneden, omdat zijn buik honger heeft, zijn voeten te koud of dat het te licht of juist te donker is. 

Lees meer

Op zoek naar grenzen

Janita

Een nieuwe week met nieuwe kansen. Cuno heeft vandaag geen zin in school, hij voelt zich niet lekker. Hij oogt niet ziek en eet ook gewoon zijn ontbijt op, hij speelt. En dus besluit ik er niet zoveel aandacht aan te besteden.

Lees meer

Een té lieve meester

Janita

Cuno is nu twee weken bezig met zijn ontdekkist en hij vindt het geweldig. We hebben nog wel een paar bobbeltjes gehad. Zo is zijn tablet na 1 dag stuk gegaan doordat andere kinderen aan het ouwehoeren waren en per ongeluk tegen zijn tablet aan botsten. Cuno mag kinderen wegsturen van zijn werkplek. Hij heeft namelijk een eigen plek mogen uitzoeken waar hij niet gestoord gaat worden. Maar ja de praktijk leert dat de kinderen niet naar Cuno luisteren als hij ze weg stuurt.

Lees meer

Start van een portfolio

Janita

Eindelijk is de dag gekomen dat de ontdekkist mee mag naar school. Cuno heeft er zin in. Hij checkt nog even of alles er wel in zit "heeft mem het woordenboek er wel ingedaan?" "En dat boek over de bijbel?"

Lees meer