Focus op resultaat

Janita
Sinds ik me kan herinneren, zitten er te weinig uren in een dag. Ik heb zoveel te doen, zoveel ideeën uit te voeren. Ik ben nog nauwelijks begonnen met het ene idee of het volgende idee dient zich alweer aan. Pffff om moe van te worden.

Lees meer

Hoe trek jij je sokken aan?

Janita
Ken je de uitdrukking "Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen"? Vandaag had ik zo'n dag waarin ik letterlijk mocht ervaren dat het leven één groot feest is en...ik hoefde zelf niet eens de slingers op te hangen.

Lees meer

What's in the name of the game?

Janita
What’s in the name of the game….betekent letterlijk de manier hoe een spel wordt gespeeld. Dikwijls zegt de naam van een game wat het doel is van de game. denk maar eens aan: mens-erger-je-niet of ganzenbord of RISK. Natuurlijk gaat dit niet altijd op, want wat is de bedoeling van Regenwormen of Boonanza? Soms is het goed om op de verpakking al te kunnen zien wat het doel is van een spel en soms is het leuker om verrast te worden, vooral als het spel erg complex van aard is.

Lees meer

Ondernemen met fun

Janita
Ik krijg de vraag weleens gesteld wat ik onder een ondernemende professional versta. Moet je een ondernemer zijn met een eigen bedrijf of kun je in loondienst ook een ondernemende professional zijn?

Lees meer

Speel om te winnen

Janita
Speel jij weleens een spelletje? Zoals monolopoly of mens erger je niet? Zo af en toe doe ik spelletjes met mijn kinderen op een regenachtige en druilerige vakantiedag. Dikwijls start het met frisse tegenzin, maar  uiteindelijk raak ook ik in de ban van de magie rondom het spel.
 

Lees meer

Creative spark in you

Janita
Als ik terug kijk op mijn lesgeefperiode van 20 jaar in het voortegzet onderwijs kan ik niks anders doen dan concluderen dat ik altijd al methodes en spellen heb gemaakt. Ik heb nog nooit gewerkt uit een bestaand boek/methode en wilde altijd lessen op maat maken. En lessen op maat maken, houdt voor mij in dat je kijkt wie je voor je hebt zitten en wat heeft hij/zij nodig? En dit alles natuurlijk binnen een vooraf afgesproken kader. Ons team bepaalde namelijk voor een jaar wat er behandeld moest worden per leerjaar.

Lees meer

Dromen komen uit...

Janita
Vandaag was dé dag waarop een grote droom van mij is uitgekomen. Sinds ik mijn eigen bedrijf Crioel ben gestart droom ik er al van om een witte auto te hebben met daarop kleurrijke bubbels, die staan voor creativiteit. Met creativiteit ga je dingen zien die eerst voor je verborgen waren, je gaat mogelijkheden ontdekken, kortom je gaat bruisen…..zoals mijn bubbels op de auto laten zien.

Lees meer

Structuur en systeem

Janita
De afgelopen dagen kunnen we genieten van zonnig weer. Wat een heerlijkheid. Ontbijten in de tuin, koffiedrinken, lunchen, kotorm alles wat eerst plaats vond in huis vindt nu in onze tuin plaats. Ik kan daar wel aan wennen. Helemaal nu onze tuin zijn eigenlijke vorm krijgt.  Ons huis slokte afgelopen jaren onze aandacht op en nu is er eindelijk tijd vrij gemaakt voor de tuin. 

Lees meer

leerling wordt leraar

Janita
Het leven van een moeder én ondernemer gaat niet altijd over rozen. Naast alle beslommeringen rondom de huishouding en mijn bedrijf, heb ik te maken met onze drie opgroeiende jongens in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. En dat is op zijn zachtst gezegd nogal uitdagend. Maar gelukkig levert het me ook altijd weer nieuwe inzichten op voor mijn bedrijf. Dat is het voordeel van werkzaam te zijn in het onderwijs. 

Naast alle kennis die ik afgelopen 20 jaar heb vergaard en de daarbij komende ervaring PLUS de ervaringen nu met mijn eigen zoons maakt dat ik jou, ondernemende professional in het onderwijs, verder kan helpen om meer impact te krijgen in het onderwijs.

Lees meer