Speel om te winnen

Gemaakt door: Janita

Speel jij weleens een spelletje? Zoals monolopoly of mens erger je niet? Zo af en toe doe ik spelletjes met mijn kinderen op een regenachtige en druilerige vakantiedag. Dikwijls start het met frisse tegenzin, maar  uiteindelijk raak ook ik in de ban van de magie rondom het spel.
 

Vroeger toen ik jong was, speelde ik spelletjes alsof mijn leven ervan af hing. Ik kon slecht tegen mijn verlies. Winnen was mijn motto. Als ik verloor dan was ik niet te genieten. Naarmate ik ouder werd, paste ik dat gedrag aan. Het hoorde niet, je moest een ander immers ook wat gunnen.

 
Vandaag zit ik aan tafel met twee collega ondernemers en we praten over ‘het leven’. We hebben het over systemen en hoe onze maatschappij werkt. Het is niet wenselijk om je kop boven het maaiveld uit te steken. We leven ons leven alsof we een spel spelen dat we niet willen verliezen. Met andere woorden, we doen zoals het hoort, we gaan mee met de meute. We denken zelf niet meer na, maar opereren op de automatische piloot.


Maar wat als we gaan spelen om te winnen (met mooi spel natuurlijk:)) Als we ons passievol storten op onze business. Als we vol overgave alles geven wat we in ons hebben aan talenten. Wat voor beweging zou er dan ontstaan? Alleen al bij de gedachte word ik gevuld met een ‘excitement’ dat niet te beschrijven is.


Met de Creative Business Games wil ik dit enthousiasme bij jou aanboren, zodat we een verschil gaan maken in onze maatschappij. Dat wij een inspiratiebron worden voor anderen die het lastig vinden om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. Want stel je voor als we aan het einde van ons leven erachter komen dat het leven aan ons voorbij is geschoten en dat we geen moeite hebben gedaan om ons potentieel in te zetten.... dat zou toch verschrikkelijk zijn? Ik wil dat niet op mijn geweten hebben.

Ik gun jou dat je gaat stralen en gaat staan voor wie je bent. Jij bent van waarde en hebt de wereld iets te brengen. Dus speel alsof je leven ervan afhangt en ga voor de winst! Haal het beste uit jezelf, steeds weer. De wereld wacht op jou.

En zoals elke succesvolle professional gebruik maakt van een coach, kun jij je ook laten coachen en faciliteren om je eigen Creative Business Game te maken, want the sky is the limit. Door middel van co-creatie een geheel eigen spel ontwikkelen, dat is toch de droom van elke ondernemende professional? Vraag geheel vrijblijvend naar jouw mogelijkheden en ontdek waar jouw kansen liggen. 

 

Laat een reactie achter.

Reacties (0)