Ondernemen met fun

Gemaakt door: Janita

Ik krijg de vraag weleens gesteld wat ik onder een ondernemende professional versta. Moet je een ondernemer zijn met een eigen bedrijf of kun je in loondienst ook een ondernemende professional zijn?

Wat mij betreft zijn beide opties mogelijk. Je kunt ondernemende vaardigheden bezitten en toch in loondienst werken. Je kunt kansen en uitdagingen als een ondernemende professional aangaan, je grenzen aangeven en op zoek zijn naar groei. Datzelfde kan een ondernemer ook. Wat mij betreft is een ondernemende professional iemand die open staat voor verandering, die graag zijn denken wil vernieuwen en focus heeft. Bovendien is de OP'er gericht op de omgeving, graag wil de OP'er de wereld een beetje mooier maken door waarde toe te voegen. Iemand die dit als geen ander heeft gedaan is Jolanda (in dit geval een ondernemer). Het verhaal over onze ontmoeting is een bijzondere. Lees maar ...

Een kapper die niet kleurt, geen permanentjes zet én geen water tot haar beschikking heeft. Wat doet ze wel? Knippen! Waarom? Omdat ze dàt leuk vindt. Ze heeft een kleine zaak en geen collega's. Waarom? Omdat ze zichzelf niet collegiaal vindt. Ze heeft een plan voor ogen en wordt vaak tegengewerkt. Maar gooit ze de handoek in de ring? Nee. Waarom? Omdat ze in zichzelf gelooft.

We kennen elkaar niet, deze kapster en ik. Maar onze wegen kruisen elkaar dit weekend tijdens het Reuzen-event van Royal de Luxe in Leeuwarden. We staan beide langs de kant van de weg in afwachting van onze eerste glimp van de reuzen. We raken spontaan aan de klets.

Wonderlijk hoe het soms gaat in het leven. Ze vertelt enthousiast over haar kleine kapperszaak gevestigd in het nabije waterpunt-loze brugwachtershuisje.  Ze vertelt over haar droom met een stralende lach, zoals ze over alles vertelt met een lach op haar gezicht. Waarom? Omdat ze leeft! Ze leeft het leven voluit en bruist vol energie. En daar raken onze harten elkaar. Ik herken mezelf in haar en ik voel me aangemoedigd. Niet bij een tegenslag bij de pakken neer gaan zitten. Gewaagde en niet voor de handliggende keuzes maken. Gewoon jezelf zijn en ervoor gaan! Wat een gesprek, wat een cadeau, zomaar onverwachts tijdens het wachten op het Kleine Reuzenmeisje van Royal de Luxe.

Ik hoop dat je het herkent,  dit soort van spontane ontmoetingen. Ze komen onverwachts op je pad. Het roept bij mij heel veel vragen op. Wat kan ik ermee? Wat moet ik ermee? Wat wil ik ermee? Wat kan ik, wat kunnen we, van deze ondernemende professional leren? Ik heb een rijtje voor je gemaakt:

- ze maakt haar eigen (ongewone) keuzes 

- ze speelt om te winnen

- ze heeft focus & visie

- ze is gedreven

- ze heeft zelfdiscipline en werkt hard voor een goed resultaat.

- ze heeft inzicht

- ze grijpt haar kansen

- ze leeft haar leven

Houdt het hierbij dan op voor haar? Wel nee, haar pad blijft bestaan uit kansen en uitdagingen. Keer op keer kan ze haar denken vernieuwen en weer gaan voor de spreekwoordelijke winst. Ze gaat spelend door het leven, ziet de fun in van het ondernemen en geniet van de resultaten. Dat is toch fantastisch?!

Een enorme inspiratiebron voor mij en hopelijk ook voor jou :) En als je nog op zoek bent naar een ware beleving om geknipt te kunnen worden in een brugwachtershuisje, dan kun je terecht op het Zuiderplein in Leeuwarden bij het leukste kappersbrughuisje van Jolanda Bloemsma. 

En wil jij je verder verdiepen in het zijn van een ondernemende professional maar je weet niet hoe? Neem dan conact op met mij info@crioel.nl en ik help je graag spelenderwijs verder naar de next level.

 

Laat een reactie achter.

Reacties (1)


Diana maandag 20 augustus 2018 13:48

Leuk om te lezen. Ik ken m'n zus als geen ander en haar gedrevenheid en de wil om haar plan uit te werken is altijd al heel sterk geweest.